CENTRE DE DOCUMENTACIÓ DE LA SAGRERA Logo Centre de Documentaci├│ de la Sagrera.


INICI | BARRI | ACTUALITAT | CARRERS | HISTÒRIA | ARTICLES | IMATGESCarrers - El Barranco del hambre

El Web de la Sagrera va ser l'entitat precursora del nostre Centre de Documentació. El maig del 2002 vaig mantenir una conversa amb la Conxita Meca, antiga veïna del Passatge Coello, sobre els seus records i vivències de "El Barranco del Hambre", i la vàrem publicar a aquell web.


Sra. Conxita Meca.

Sra. Conxita Meca

Ara la reproduïm sense modificacions, tot i les incorreccions que pugui contenir i malgrat els canvis que hi ha hagut a la zona, perquè és una bona mostra de memòria oral que valorem enormement.

Joan Gironès Pau


Els passatges de Coello i del Doctor Torres formen un conjunt urbanístic que caracteritza l'etapa inicial de creixement de La Sagrera. Junt amb el ja fa anys desaparegut passatge de Benito Puig, era una zona que durant la postguerra va ser denominada com "el barranco del hambre"; avui les condicions que van donar lloc a aquest malnom han estat afortunadament superades i formen part de la memòria popular que volem recuperar en aquesta secció. El text que segueix té el seu origen en una llarga conversa mantinguda amb la Conxita Meca, nascuda al carrer Garcilaso i durant molts anys veïna del Passatge Coello, on exercia de perruquera. No és una entrevista, sinó una col·lecciˇ agredolça de records recollits a una llarga conversa; esperem que aquestes ratlles recullin l'esperit de la seva memòria sobre aquesta zona del barri.

NOTA: Al cap d'un temps d'aquesta conversa, el 12 de juny de 2003, d'una manera sobtada, ens deixà la Conxita Meca i amb ella s'endugué un munt de records i anècdotes del seu barri i de la seva gent. Descansi en pau.CAPÍTOLS
Centre de Documentació de la Sagrera
C/ Hondures 28 - Espai 30 - 08027 - Barcelona - Email: info@cendoclasagrera.com