CENTRE DE DOCUMENTACIÓ DE LA SAGRERA Logo Centre de Documentació de la Sagrera.


INICI | BARRI | ACTUALITAT | CARRERS | HISTÒRIA | ARTICLES | IMATGES | ENLLAÇOS


ACTUALITAT

La Vil·la Romana de la Sagrera


Continua l’excavació de l’hipogeu prehistòric aparegut a la Sagrera Hipogeu prehistòric a la Sagrera.

El passat mes de gener, durant el transcurs de les obres de construcció de l’estructura de l’estació de l’AVE a La Sagrera es va localitzar un hipogeu d’època prehistòrica. Des del dia 11 de gener fins al dia d’avui, arqueòlegs i antropòlegs han extret 170 esquelets i 98 articulats.
(Tribuna d'Arqueologia - 16/08/2012)

Cap de marbre.

Una troballa excepcional a la Sagrera: apareix un cap de marbre
(Tribuna d'Arqueologia - 05/07/2012)


"Això no era una vil·la qualsevol"
(El Periódico - 05/07/2012) Fitxer en format pdf.

Continuen les troballes a la Sagrera: dimarts passat a la tarda, en el curs de la intervenció que es duu a terme actualment a prop de la vil.la romana del Pont del Treball amb motiu de les obres de l'estació de l'AVE es va trobar un cap esculpit en marbre.

Restaurat el mosaic romà de la Sagrera
(BTV Notícies - 19/06/2012)

Després de mesos de treball les peces han estat restaurades i el mosaic, reconstruït. Ara es situarà a sobre una plataforma de manera què serà més fàcil transportar-lo fins al Museu d'Història de la Ciutat.
La discontinuïtat del mosaic i el gran nombre de petites tessel·les i conjunts de fragments que s'han trobat escampats ha obligat a doblar el temps de restauració previst inicialment
(BCN.cat-Notícies - 09/03/2012)

Els fragments del mosaic de la vil·la romana de la Sagrera van arribar al Laboratori del Servei d'Arqueologia de l'Ajuntament al desembre, i ara s'arriba a l'equador de la seva restauració, que es preveu que acabi al juny. Aquest procés laboriós s'ha allargat a causa del gran nombre de petites peces que havien quedat escampades al jaciment i que ara s'uniran a les parts més grans que s'han conservat.

Troballes arqueològiques.

L'AVE, l'estació intermodal de la Sagrera i el patrimoni històric català
(SÀPIENS - 06/03/2012)

Les obres de l'AVE a la zona de la futura estació intermodal de la Sagrera ha permès que surti a la llum un dels jaciments arqueològics més importants de la ciutat i de tot el principat dels darrers anys.


Fossa comuna.

Noves restes amplien el mosaic romà de la vil·la de la Sagrera
(El Periódico - 29/02/2012) Fitxer pdf.

Els restauradors afegeixen 59 fragments i 10.000 tessel·les que han trobat escampades pel recinte.Fossa comuna.

Nova troballa en el transcurs de les intervencions motivades per les obres de l'AVE a l'estació de la Sagrera
(Tribuna d'Arqueologia - 24/02/2012)


Durant les intervencions arqueològiques originades per les obres de l'AVE a l'estació de La Sagrera, s'ha localitzat un enterrament col·lectiu força singular. Es tracta d'un hipogeu de grans dimensions amb més de 77 individus.Retirada del mosaic.

Es retira el mosaic de la Sagrera per restaurar-lo
(BCN.cat-Notícies - 23/09/2011)

S'ha extret el mosaic trobat entre les restes de la vil·la romana que es va descobrir el 7 de juliol passat a la zona d'obres de l'AVE, als voltants de la Sagrera. Ara, els fragments de mosaic es traslladaran al centre de conservació del Museu d'Història de Barcelona.Centre de Documentació de la Sagrera
C/ Hondures 28-30 - Espai 30 - 08027 - Barcelona - Email: info@cendoclasagrera.com